01iliev.jpg
Το Rally Sliven αποτέλεσε τον 5o αγώνα του Βουλγάρικου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Και πάλι πολύ λίγες οι συμμετοχές, ιδιαίτερα για αγώνα του European East Cup, και σε ακόμα έναν αγώνα οι Iliev/Yanakievμε το Skoda Fabia S2000 έδειξαν ότι φέτος αυτοί είναι οι κυρίαρχοι του Πρωταθλήματος. Πήραν ακόμα μια νίκη, σχετικά εύκολα και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με 2 αγώνες για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ενημέρωση

02gyoshev.jpg

03hristov.jpg

Κινήθηκαν πολύ γρήγορα από το ξεκίνημα του αγώνα και απομακρύνθηκαν νωρίς με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια διαφορά ασφαλείας στο τέλος της 1ης μέρας και απλά να έχουν να την διατηρήσουν για την 2η μέρα. 

2οι γενικής, αρκετά λεπτά πιο πίσω, τερμάτισαν οι Gyoshev/Spasov με το Peugeot 207 S2000 που πλέον είναι και σχεδόν μαθηματικά 2οι για την φετινοί χρονιά στην βαθμολογία ενώ έχουν και μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο που όμως βασίζονται σε τουλάχιστον μια εγκατάλειψη του Iliev σε έναν από τους 2 εναπομείναντες αγώνες..

Οι αρκετές εγκαταλείψεις έφεραν "μικρότερα" σχετικά αυτοκίνητα πολύ ψηλά στην γενική. Έτσι οι Hristov/Basmadjiev με ένα Citroen Saxo VTS κατάφεραν εκτός από το να επικρατήσουν στην Α/6 να ανέβουν και στο τελευταίο σκαλί του πόντιουμ της γενικής κατάταξης.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε, τους Donchev/Yordanov με το Peugeot 207 S2000 αλλά και τους Popov/Popov με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX R4 που σταμάτησαν πολύ νωρίς την προσπάθεια τους από πρόβλημα μηχανικό και ηλεκτρικό αντίστοιχα.

Παρά τις λίγες συμμετοχές. εξαιρετικά σχόλια απέσπασε η τέλεση της σούπερ ε.δ. το απόγεμα της Παρασκευής στο κέντρο του Sliven η οποία συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό θεατών.

Ο προτελευταίος αγώνας του θεσμού, είναι το Rally Stari Stolici που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Video

BG - Rally Sliven 2011