01fuster.jpg
To ασφάλτινο Rallye Principe de Asturias αποτέλεσε τον 8ο γύρο του ERC. Ελάχιστες οι συμμετοχές από τους regulars του θεσμού, αλλά πολύ δυνατές ήταν οι συμμετοχές για το τοπικό πρωτάθλημα που ήταν και αυτές που κυριάρχησαν στον αγώνα. Οι Fuster/Avino οδήγησαν πολύ γρήγορα μια Porsche 911 GT3 και κατάφεραν να πάρουν την νίκη για το πρωτάθλημα Ισπανίας. Κέρδισαν 9 από τις 14 ε.δ. του αγώνα και μόνο προς το τέλος του αγώνα έκοψαν ρυθμό και επέτρεψαν σε άλλα πληρώματα να πάρουν κάποιες ε.δ.. Την κατάταξη για το ERC κέρδισαν οι Betti/Barone με το Peugeot 207 S2000 τερματίζοντας μόλις 5οι γενικής.

Ενημέρωση

02hevia.jpg

03pons.jpg

04betti.jpg

Βέβαια χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι για το πρωτάθλημα Ισπανίας βαθμολογούνται και αυτοκίνητα της κατηγορίας Open, με τις ιπποδυνάμεις των αυτοκινήτων να ξεπερνούν αρκετά αυτών των γνωστών κατηγοριών που ισχύουν διεθνώς. Για παράδειγμα η Porsche 911 GT3 των νικητών δεν υπάγεται στην κατηγορία R-GT, όπως ισχύει με παρόμοια αυτοκίνητα σε άλλες χώρες που τα βλέπουμε συχνά, αλλά είναι αυτοκίνητο με προδιαγραφές Porsche Supercup! Eπίσης τα S2000 επιτρέπεται να έχουν μικρότερο βάρος ενώ τα Super N έχουν περιοριστικό στόμιο 36 χιλιοστά!

Για τα πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα του ERC, την παράσταση για 2η συνεχόμενη χρονιά έκλεψαν οι Hevia/Iglesias με το Skoda Fabia S2000 της τοπικής αντιπροσωπείας. Κέρδισαν και τις 13 ε.δ. του αγώνα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση! Με αυτοκίνητο προδιαγραφών ΕRC κατάφεραν να πάρουν ε.δ. από τον Fuster και να τερματίσουν μόλις 26''7 πίσω από την θηριώδης Porsche!

3oι γενικής αλλά πάνω 2 λεπτά πίσω από τον Hevia, τερμάτισαν οι περσυνοί νικητές του SWRC, Pons/Haro, με ένα Ford Fiesta S2000. Δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την εμφάνισή τους όπως δήλωσαν, ενώ 2 ε.δ. πριν από το τέλος κατάφεραν να ανέβουν 3οι γενικής εμπρός από τους Perez/Velasco με το Peugeot 207 S2000 που τερμάτισαν τελικά 13''2 πίσω τους.

Μόλις 5οι γενικής κατάφεραν να τερματίσουν οι Betti/Barone που κέρδισαν τον αγώνα για το ERC. Δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να ανταγωνιστούν τα τοπικά πληρώματα, όμως με τη νίκη τους αυτή περνούν 1οι στην βαθμολογία του θεσμού εμπρός από τους Rossetti/Chiarcossi που σε αυτόν τον αγώνα δεν συμμετείχαν.

Εξαιρετική εμφάνιση με πολύ εντυπωσιακά περάσματα πραγματοποίησαν οι Vinyes/Mercader με ένα από τα 2 Suzuki Swift S1600 της τοπικής αντιπροσωπείας τερματίζοντας στην 6η θέση της γενικής!

2οι για την κατάταξη του ERC τερμάτισαν οι Tlustak/Skaloud με το Skoda Fabia S2000 (7oι γενικής) και 3οι οι Ruta/Rozwadowski με το Peugeot 207 S2000 (8οι γενικής).

Την κατάταξη για τους 2WD του ΕRC κέρδισαν οι Vergnano/Perino που ήταν και το μοναδικό πλήρωμα που ξεκίνησε τον αγώνα.

Στα παραλειπόμενα του αγώνα, ενδιαφέρον στην Ισπανία παρουσιάζει το Suzuki Swift Sport Cup με αρκετές συμμετοχές, και ανάμεσα σε αυτές θα βρούμε και τον πρώην τερματοφύλακα των Real Madrid και Valencia, Santiago Canizares που σταμάτησε την προσπάθειά του στην 9η ε.δ. από μηχανική βλάβη. Εως εκείνο το σημείο βρισκόταν μόλις 2''5 πίσω από τον Vergnano!

Επόμενος αγώνας του ERC, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με το χωμάτινο Rally Poland.

 

 

Video

ERC - Rallye Principe de Asturias 2011

ERC - Rallye Principe de Asturias 2011

ERC - Rallye Principe de Asturias 2011