r40banner_06.jpg

54ο Ρ. Ακρόπολις : Δηλώσεις στο τέλος του 2ου σκέλους

  • Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 02 Ιουνίου 2007 16:13
  • Γράφτηκε από τον/την Νίκος Γκάλφας
 Η σημερινή μέρα του BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις θύμισε αγώνα από το λαμπρό παρελθόν. Αποτέλεσε μια πραγματική δοκιμασία για ανθρώπους και μηχανές. Δείτε τις δηλώσεις όλων των πληρωμάτων όπως δόθηκαν στο επίσημο site του αγώνα.
1. LOEB Sebastien / ELENA Daniel
«Ήταν μια καλή ημέρα. Το πρωί είχαμε πρόβλημα με το στήσιμο του αυτοκινήτου αλλά το απόγευμα τα πράγματα βελτιώθηκαν. Στη μεγάλη ειδική, ήμασταν πρώτοι μέχρι την στιγμή του κλαταρίσματος. Αύριο θα οδηγήσουμε προσεκτικά και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον Petter πίσω μας».
3. GRONHOLM Marcus / RAUTIAINEN Timo
«Σήμερα όλα πήγαν καλά για εμάς. Το μυστικό ήταν ότι δεν είχαμε κλαταρίσματα όπως οι αντίπαλοι μας και πως ήμασταν προσεκτικοί στις ειδικές. Αύριο θα οδηγήσω και πάλι προσεκτικά».
4. HIRVONEN Mikko / LEHTINEN Jarmo
«Η μέρα ήταν πολύ μεγάλη. Μετά την πρωϊνή έξοδο, είχαμε και ένα κλατάρισμα το απόγευμα. Τώρα η 4η θέση αποτελεί ένα καλό αποτέλεσμα».
5. STOHL Manfred / Ms MINOR Ilka
«Ήταν μια καλή ημέρα, όχι τόσο σκληρή όσο περιμέναμε».
7. SOLBERG Petter / MILLS Philip
«Σήμερα ήταν μια καλή ημέρα, μέχρι τις τελευταίες ειδικές όπου χάσαμε αρκετό χρόνο. Αύριο θα είναι δύσκολο να πιάσουμε τον Loeb στη δεύτερη θέση».
9. LATVALA Jari Matti / ANTTILA Miika
«Ήταν πολύ δυσάρεστο για εμάς να έχουμε 3 κλαταρίσματα στην μεγάλη ε.δ. καθώς χάσαμε πολύ χρόνο. Η αυριανή ημέρα δε νομίζω ότι έχει να μας προσφέρει κάτι, παρά μόνο εμπειρία».
11. PEREZ COMPANC Luis / DIAZ Jose
«Είχαμε προβλήματα στο δεύτερο πέρασμα και χάσαμε περίπου 3 λεπτά για να αλλάξουμε λάστιχο στην μεγάλη ειδική. Αύριο θα προσπαθήσουμε να πάμε ταχύτερα».
15. VOVOS Aris / « EL EM »
«Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα. Το γεγονός ότι ανοίγαμε το δρόμο δε βοήθησε καθόλου. Βέβαια εκμεταλλευτήκαμε τις ατυχίες κάποιων άλλων που βρίσκονταν μπροστά και ανεβήκαμε κάποιες θέσεις στη γενική κατάταξη. Επειδή ήμασταν πολύ πίσω από τους προπορευμένους κάναμε πιο χαλαρό αγώνα. Αποτέλεσμα αυτής της χαλάρωσης ήταν το λάθος που κάναμε στην τελευταία ε.δ.».
18. WILKS Guy / PUGH Phil
«Το πρωινό ήταν κάπως περίεργο. Χάσαμε χρόνο από λανθασμένο στήσιμο του αυτοκινήτου, το αλλάξαμε το απόγευμα αλλά το αυτοκίνητο εξακολουθούσε να μας δυσκολεύει. Αύριο θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε».
19. KOPECKY Jan / SCHOVANEK Filip
«Βελτιώσαμε τη θέση μας στη γενική κι αυτό είναι καλό. Το αυτοκίνητο δουλεύει καλά σήμερα και δεν έχουμε πρόβλημα με τα φρένα όπως χθες».
21. AAVA Urmo / SIKK Kuldar
«Η ημέρα ήταν αρκετά καλή. Έχουμε συνηθίσει πλέον το αυτοκίνητο. Αύριο θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι άλλα αγωνιστικά χιλιόμετρα».

31. ARAI Toshihiro / SIRCOMBE Tony
«Ήταν δύσκολη μέρα. Είμαι πολύ κουρασμένος. Ήταν μεγάλο και σκληρό σκέλος. Με βοήθησε η εμπειρία μου από το Ράλλυ Σαφάρι ».
34. HIGGINS Mark / MARTIN Scott
«Ήταν καλή μέρα. Βρήκαμε γιατί καθυστερούσαμε χθες, επιλέξαμε άλλα λάστιχα και σήμερα όλα ήταν ΟΚ. Στην καλύτερη περίπτωση θα τερματίσουμε έκτοι».
36. HANNINEN Juho / MARKKULA Mikko
«Είχαμε κάποια προβλήματα σήμερα. Αρχικά με το τιμόνι και μετά με ένα κλατάρισμα που μας καθυστέρησε και χρεωθήκαμε με 20 δλ. ποινή».
39. AL ATTIYAH Nasser / PATTERSON Chris
«Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την αντλία βενζίνης. Στις γρήγορες στροφές δεν τροφοδοτούσε σωστά και χάναμε δύναμη. Ήμασταν έκτοι, τώρα πέσαμε όγδοοι. Το σκέλος δεν ήταν τόσο σκληρό. Το χειρότερο απ΄όλα ήταν… ο ρυθμός των αντιπάλων μας. Είναι πολύ καλοί οδηγοί. Γι’ αυτό οι χρόνοι είναι τόσο κοντά».
40. CAMPEDELLI Simone / FAPPANI Dannilo
«Ήταν κακή μέρα. Είχαμε δύο κλαταρισμένα πίσω ελαστικά και χτυπήσαμε και το κάρτερ. Το καλό είναι ότι στις μικρές ειδικές είμαστε κοντά στον ανταγωνισμό και ότι αποκτούμε εμπειρία».
42. VERTUNOV Evgeniy / TROSHKIN Georgy
«Κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο σήμερα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι στην πρώτη ε.δ. του 2ου loop μπήκαμε στη σκόνη του προπορευόμενου αυτοκινήτου».
43. JEREB Andrej / KACIN Miran
«Πολύ δύσκολη μέρα. Είχαμε ένα κλατάρισμα και προβλήματα με το διαφορικό. Αύριο ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα».
46. ARAUJO Armindo / RAMALHO Miguel
«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε πρόβλημα με την ανάρτηση και χάσαμε αρκετό χρόνο. Ελπίζω να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο σέρβις για να κινηθούμε ταχύτερα».
47. AIGNER Andreas / WICHA Klaus
«Ήταν αρκετά καλή μέρα. Δεν είχαμε κλαταρίσματα. Το αυτοκίνητο ήταν ΟΚ. Οδηγήσαμε άνετα, χωρίς ρίσκο. Είμαι ικανοποιημένος από την επίδοσή μας».
48. FARRAH Amjad / LANCASTER Steve
«Ήταν πολύ δύσκολη μέρα. Είχαμε προβλήματα με τον κινητήρα. Γενικώς είναι μια καλή εμπειρία για εμάς. Όχι όμως και για το αυτοκίνητο. Στον επόμενο αγώνα θα χρειαστούμε… άλλο».
51. RAUAM Martin / KRAAG Kristo
«Είχαμε κάποια προβλήματα σήμερα. Οι αντλίες βενζίνης δε δούλευαν και χάσαμε περίπου 7 λεπτά».
54. POZZO Gabriel / STILLO Daniel
«Είχαμε σοβαρά προβλήματα σήμερα. Στην αρχή με το διαφορικό και μετά με τη σκόνη του Hanninen».

61. ΧΑΤΖΗΤΣΟΠΑΝΗΣ Παναγιώτης / ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
«Η σημερινή ημέρα ήταν πραγματικό Ακρόπολις. Στην προτελευταία ειδική διαδρομή είχαμε κλατάρισμα, με συνέπεια να χτυπήσει και το εμπρός αριστερό φτερό. Επίσης, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τη γέφυρα του αυτοκινήτου. Θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με την επίδοσή μας αν δεν είχαμε το κλατάρισμα, σε μια ειδική διαδρομή όπου πηγαίναμε πολύ καλά ως εκείνη τη στιγμή.»
65. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ Λάμπρος / ΖΑΚΧΑΙΟΣ Νικόλαος
Εγκατέλειψαν στη 14η ειδική διαδρομή λόγω δύο σκασμένων ελαστικών. Θα επανεκκινήσουν στο τρίτο σκέλος.
67. ΠΛΑΤΗΣ Χρήστος / ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ Γεώργιος
«Σήμερα ευχαριστηθήκαμε οδήγηση. Το πρωί ήταν δύσκολο για εμάς, ενώ στη συνέχεια πήγαμε καλύτερα. Θα χαρακτήριζα την ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι ως σαδιστική δολιοφθορά. Ελπίζω αύριο το βράδυ να πάμε να γλεντήσουμε τον τερματισμό μας.»
69. ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης / ΓΟΥΣΕΤΗΣ Αναστάσιος
«Η μεγάλη ειδική διαδρομή (Άγιοι Θεόδωροι) είχε χαλάσει στο δεύτερο πέρασμα. Φυλάξαμε το αυτοκίνητο, αν και δεν έλειψαν ορισμένα μικρά προβλήματα. Αύριο θα ξεκινήσουμε, με στόχο φυσικά τον τερματισμό.»
71. ΚΑΝΤΖΑΒΕΛΟΣ Γεώργιος / ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία.
«Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ανάμικτα συναισθήματα, αφού αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα με το συμπλέκτη. Θα ρισκάρουμε, προσπαθώντας να τερματίσουμε αύριο, αφού δε θα έχουμε δυνατότητα χρήσης SupeRally. Ο αγώνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πολιτισμένο Ακρόπολις.»
73. «ΤΑΖ» / ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος
Εγκατέλειψαν στη 14η ειδική διαδρομή με πρόβλημα στο μεσαίο διαφορικό. Δεν θα επανεκκινήσουν στο τρίτο σκέλος.
78. ΣΟΥΡΛΗΣ Μακάριος / ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Ιωάννης
«Αισθανόμαστε πολύ κουρασμένοι. Διατηρούμε ένα σταθερό ρυθμό και μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές ώστε να φθάσουμε στον τερματισμό.»